miércoles, 21 de septiembre de 2011

MENTAL MISSTEPLESS

R.I.P.


Bones teatreros!

He trigat 24h a recuperar-me del ban al mental misstep, una noticia bastant polémica. Realment hi ha altres cartes més broken en el format... però bueno la raó és que es jugaba massa blau, van treure aquesta carta per a mazos no-blaus, bla bla bla... Doncs que fotin fora a algun que altre dissenyador... pq també s'han ben lluit amb les cartes amb doble cara que sortirán a Innistrad... Enfi ja deixo d'escombrar cap a casa. Merfolk, always.



Bé, aquest ban obviament canviarà el metagame actual, segurament és diversificarà... a saber. Ho descobrirem en les próximes setmanes, i el GP Amsterdam serà una bona referència. Encarà que serà una mica... Zoo guanya a Merfolk, Ad nauseam guanya a Zoo, Merfolk guanya a Ad-Nauseam. Potser al final estarà més igualat el metagame entre Aggro-Tempo-Control-Combo.

Tenint en compte el nostre pool de decks, quins canvis fareu ara que el cc1 seran més difícils de ser objectiu de counter. Sobretot si el vostre deck en qüestió duia missteps, quines cartes teniu en ment com substitutes? O Directament canviareu de deck xD.

Decks sugerides:
· Team America
· Merfolk
· Bant
· Stoneblade
· Zoo / Boros
· GW Zenith
· Ad Nauseam
· Spiral Tide
· GWB Rock
· Altres...

PD: Mono de pre-release!

8 comentarios:

  1. Com a jugador de Merfolk, he substituït les 4 misstep per el 4t Daze i 3 Spell Pierce... També he posat 2 dismember de base, en comptes dels 2 Phyrexian Metamorph. A veure que tal va el testing aquest diumenge. Realment Zoo i GW Zenith em guanyaven fàcil, amb o sense missteps... l'única preocupació que tinc es poder seguir plantant cara a control i sobretot a combo.

    Zoo ara sap que serà molt difícil que li tallin les sortides explosives, crec que se'n veuran bastantes.

    Combo ara te més fàcil combar però algunes tb duien missteps per defensar-se de missteps contraris així que...

    Realment és una mica parlar per parlar, no és pot afirmar amb seguretat gaire cosa xD.

    ResponderEliminar
  2. Me parece una cosa muy, muy heavy lo del Misstep, de verdad que no me lo podía ni imaginar. Sí que es verdad que Wizards lo hizo, supongo, con la intención de que otros decks sin azul pudieran tener un counter para el t1, aunque visto lo visto ha sido muy contraproducente.

    Si hacemos una partición entre decks que llevan azul (con misstep) y los que no lo llevan, quedaría así:

    Zoo/Boros/GW Zenith/Maverick/Junk/Goblins, véase decks aggro ganan mucho con esta prohibición, ya que la salida de Lackey, Vial, Nacatl o Mother of Runes era muy importante. Ahora o FoW o nada! Como muchos han dicho, se verán ahora mucho más que antes.

    Spiral Tide/Ad Nauseam, aunque éste primero sea azul y pueda llevarlos, son decks combo, a los que les jodía mucho esta carta. A Tide por el simple hecho de tirárselo al High Tide, y a Nauseam por cortar rituales, descartadores, etc. Véase que ahora será "más fácil" para combo, por lo tanto estos salen ganando.

    Por otro lado tenemos todos aquellos decks, ya sean controleros o aggros como Merfolks, los cuales llevaban Missteps tanto para cortar amenazas de primer turno, como pararrayos para sus bichos o simplemente para joder a combo. Tritones ya dará su opinión el Sauce. Si hablamos de Bant... hay varios puntos que tener en cuenta. Últimamente se jugaba mucho la Fowless Bant, con Brainstorms, Daze y Missteps pero ahora sin estos últimos supongo que volverán a llevar FoW, o simplemente se adaptarán a la clásica Maverick o Zenith, no? Decks como Stoneblade y controleros en general... también perderán fuelle, al no tener respuesta fácil a los diversos turnos 1, pero como ninguno de nosotros jugamos control puro, a exepción del Joan... pues no sé, me gustaría saber cómo puede afectar a las Stoneblade.

    Y bueno, hablando de mi caso... antes de que saliera el Misstep estuve mirando qué tal les iba a Team America. La verdad es que nunca fueron malas malísimas, pero claro, con 8 bichos has de controlar bastante al principio, y una salida de Lackey o Vial puede ser fulminante, a parte de que no se podrá hacer la cadena Misstep al Jerarca, Wasteland + Stifle, lo cual humillaba infinito. En el mid-late game, cuando Team America empieza a sacar chicha en forma de Tarmogoyf y Tombstalkers lo que jode es no tener una carta que por dos míseras vidas o un maná azul te libre de perder ese bicharraco. Personalmente creo que puede seguir jugándose, pero sí que es verdad que pierde mucho, mucho, y en mi caso estoy barajando la posibilidad de adaptarla a BUG Landstill.

    ResponderEliminar
  3. A mi casi que me viene bien, ya que no jugaba azul, y el misstep me jodia mis dos barajas (GW Zenith and Gobbos).

    En cuanto a los cambios en las decks, respecto a Zenith simplemente tendré que cambiar el side y meter mucho hate contra combo, con lo cual meteré 4 angel's grace si o si, y podria poner alguna Canonista mas, luego dredge subirá también pero eso ya lo tengo "cubierto" con los enlightened para buscar la tormod o la wheel of sun and moon, y con los relicarios buscarme el bojuka en un momento dado.

    Respecto a goblins, lo que haré será basicamente sacarlos del baul de los recuerdos :D!

    As mini said, ya veremos por donde va el metagame!

    ResponderEliminar
  4. A mi m'ha fotut per una part i per la altra ma beneficiat. per els goblins em beneficia, pero per la de Threshold i la RWU em fot, perque en portava 4 a cada una. encara no tinc sustitut, avera si algu proposa algo bonic.

    ResponderEliminar
  5. Bé la RWU Pol haurà de anar cap a un estil molt més landstill sense parades amb counterspell i snare, això necessita un remake a saco i pel que fa a stoneblade haurà de refundar-se quasi des de l'esquelet.

    A mi em sembla bé el ban del misstep realment el metagame feia pena stoneblade amb fades, stoneblade amb lavamancer, amb negre, amb verd... i sino la RUG que no entenc perquè no es jugava més per aquí perquè em sembla una pasada de poderosa, dit això que vols que et digui a mi em mola legacy perquè és un format estable, quasi invariable on les baralles evolucionen de manera lenta com un el nom indica un "legado" del magic, per mi és el millor format i que per tant els arquetips de tota la vida puguin tornar a tindre-hi lloc em sembla una noticia excel·lent, bé per goblins, bé per elfos, bé per canadian i molt bé per totes les marcianades tribals o vial decks que tothom ha intentat muntar alguna vegada. Per contra crec que hi ha cartes noves com la stoneforge+batterskull que han demostrat ser prou fortes per mantenir-se en el metagame tot i que segurament en una versió més landstill o supreme blue.
    Pel que fa a combo haurem de lluitar contra aquestes baralles com bonament es pugui tot i que fa una mica de por la de marcianades per combo que porta Innistrad, ja en parlaré la setmana que ve que tinc semi-vacances.

    I per anar acabant:
    JODER SI!! Nacatl de torn 1 POWER!!!!!

    ResponderEliminar
  6. Jo estic muntant un deck amb Birthing Pod i com a removal posava Go for the Throat per no menjarme el misstep si posava Swords, ara ja no hauré de tenir por :) Igualment perd contra combo, si pugen molt les Spiral Tide estem fotuts.

    ResponderEliminar
  7. Crec que el Birthing Pod la vaig tenir i tot. Què funcionaria rollo Food Chain? Em recorda bastant. Jo ara he pillat per banda la ANT i m'estic muntant Reanimator, a veure què tal, hahah.

    ResponderEliminar
  8. La Food Chain es un deck de combo, la pod que jo jugo es més aviat control.

    ResponderEliminar

Se permite que tod@s puedan comentar las entradas del blog independientemente de si es anónimo o registrado, pero cualquier mensaje que insulte a otro usuario o que los moderadores encuentren fuera de lugar serà eliminado tan pronto lo veamos o se nos informe.
Para todo lo demás postead con toda confianza y gracias por leernos.